17 Ağustos 2010

Avatar The Last Airbender

Biliyorum.. Ne deseniz haklısınız. Uzun zamandır sessiz kaldım. Ama bu sessizliği çok gürültülü bir şekilde bitirme kararı aldım. Bugün sizinle iki ayrı yazı paylaşmayı düşünüyorum. İlki başlıktan da anladığınız gibi bir film. Bilmeyenler için söylemek istiyorum The last airbender yani son hava bükücü filmi. Filmin diğer adı yada çizgi dünyasında bilinen adı Avatar. Ama bu avatarın bizim mavi benizli avatarlarla alakası olmadığını üzerine basa basa belirtmek istiyorum.


 Ben ve kardeşim Avatar çizgi filminin bir hayranıyız. Aang yani filmin baş kahramanı cesur sakar bir karakter ve insanı kendine bağlayan bir yapısı var. Cnbc-e kanalında hafta sonları zevkle izlediğimiz bir program. Tabi filmi çıkınca da kaçırmadık. Geçtiğimiz hafta sonu izlemeye gittik.
Ama tabi biz bir yere gideriz de orada olay olmaz mı tabiki olur. film başlamadan önce gerekli tüm hazırlığımızı tamamladık. Rahat kolktuklar. Patlamış mısır ve içecekler. Filmin başlamasını dört gözle bekliyoruz. O da ne birden kardeşimin telefonu çalmaya başladı. Eeee birden hareket edince koca patlamış mısır paketi yeri boyladı. Bizi aldı bir kahkaha krizi. Elimizde değil gülüyoruz. Kardeşimin yaptığı ise bizde resmen kayışları koparmamıza sebep oldu. Yere dökülen mısırların üste kalanlarını yemeğe başladı. Herhalde tuzsuz olacak ki en son tuz attığında biz (nilay ve ben) kahkaha krizinin hangi evresinde olduğumuzdan habersizdik. Neyse kardeşim daha fazla ileri gitmeyerek görevliyi çağırdı ve kendine yeni bir mısır paketi alarak geri döndü. Veee film başladı..
Dip not: Bu filmi seyretmemin diğer bir sebebide filmde hintli oyuncuların büyük ölçüde yer almasıdır. Filmin kötü karakteri gibi görünen ateş bükücü zukoyu Dev Patel canlandırıyor.
Neyse film özeti şöyle :

Hava, Su, Toprak, Ateş… Kaderleri birbirine bağlanmış dört ülkedir. Ateş Ülkesi’nin diğerlerine karşı vahşice bir savaş başlatmasıyla bir anda herşey değişir.

Koskoca bir yüzyıl geçtiği halde bu yıkım sürecini değiştirecek en küçük bir umut belirtisi bile yoktur.

Nickelodeon yapımı animasyon televizyon dizisini temel alan The Last Airbender, Aang’ın hayatta kalma mücadelesinin açılış bölümüdür.
Filmdeki karakterler:
Aang Avatar olmasına karşın eğlenmeyi çok seven 12 yaşında (uyanık kaldığı süre bakımından, teknik olarak 112 yaşındadır.) bir çocuktur. Uçan dev bizonu Appa onun hava tapınağından kalan tek arkadaşıdır. Henüz 12 yaşında olmasına rağmen tüm dünyanın sorumluluğu onun omuzlarındadır. Bu sorumluluğun yükü ağır geldiği içindir ki iç çelişkileri fazlaca dışarı yansımaktadır. Aynı zamanda hayatta kalan tek hava bükücüdür. Neşeli, çekingen, dost canlısı bir kişiliği vardır.

Katara 14 yaşındaki Güney Su Kabilesi'nde kalan son Su Bükücü'dür (ama dünya'da daha çok su bükücü vardır. sadece Katara Güney su kabilesinde tek su bükücüdür.) Aynı zamanda dünyadaki 2 kan bükücüden biridir. Kardeşi Sokka ile birlikte Aang'i buzdağından çıkarır ve macera başlar. O ve Sokka, Ateş Lordu'nu yenmek üzere çıktığı yolculukta Aang'e arkadaşlık ederler. Katara olgun, sevecen ve duyarlıdır.Oldukça güzeldir.Daima diğerlerinin iyiliğini ister ve zor durumlarda liderlik yeteneğini kullanır. Ancak bu durum onu bazen zor durumda bırakır. Katara sakin kişiliğine rağmen, zor anlarda, muhteşem su bükme yeteneği ve idealist düşünceleri ile düşmanlarına karşı oldukça yıkıcı olabilir. Annelerinin Ateş Ulusu tarafından öldürülmesinden sonra, kardeşi Sokka üzerinde anaç bir rol üstlenir.
Sokka 15 yaşında bükücülük yeteneği olmayan bir savaşçıdır. Yaşının küçük olması nedeniyle Güney Su Kabilesi'deki tüm erkekler savaşa giderken, o geride bırakılmıştır. O ve kardeşi Katara, Ateş Lordu'nu yenmek üzere çıktığı yolculukta Aang'e arkadaşlık ederler. Sokka kendini "etobur" ve "iğneleyici" olarak ifade eder. Dizide birçok kez çok güvendiği fiziksel yeteneklerini kullanabileceği fırsatlarla karşılaşır. Kılıç kullanmakta ustalaşmıştır
Zuko 16 yaşında olan Prens Zuko ateş ulusu tahtının varisidir. 13 yaşındayken bir savaş toplantısında ateş ordusu generallerinden birine karşı gelir ve Agni Kai denilen ateş düellosuna davet edilir. Generalden korkmayan Zuko, AGNİ KAİ'de karşısında babasını görünce savaşmayı reddeder ve af diler; babasıysa onun yüzünün sol tarafını yakarak onu sürgüne yollar. Oğlunu Toprak Krallığının başkenti Ba Sing Se kuşatmasında kaybetmiş olan General Iroh'da oğlu gibi sevdiği Zuko'ya gözkulak olur. Avatarı yakalayıp onurunu kurtarmayı amaç edinen Zuko'nun karakteri bir süre sonra olgunlaşır.
Ve işte benim Dev Patel'im..
Dev patel Oscar ödüllü bir aktör diyebilirim. Dersem abartmış olabilirmiyim. Evet olurum. Tamam ama rol aldığı  Slumdog millionaire Filmi bir oscar aldı.

Neyse ben Avatar The Lastairbender filmini şiddetle tavisye ediyorum. Müzik ve görüntünün şiirsel bir yapıya dönüştüğü bir film. 
Bir sonraki yazımda görüşmek üzereeee.
Barışla kalın Hoşçakalın

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir kimsenin beni yüzüme karşı medhetmeye hakkı olursa, yüzüme karşı beni tenkid etmeye de hakkı olması lazım
Bu nedenle olumlu yada olumsuz her türlü yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim