14 Temmuz 2010

Etkinlikler

Bütün bir hafta ekmek parası peşinde koştuktan sonra insan hafta sonunda hiç birşey yapmadan ayaklarını uzatıp dinlenmek istiyor. Hele benim gibi işten sonra koştura koştura spor salonuna gidiyorsanız hergün, hafta sonu gerçekten dinlenmek istiyorsunuz. Ben en çok odama çekilip ayaklarımı uzatıp kitap okumayı seviyorum.

Eğer o hafta enerjim çok yüksekse ve cebimde param varsa gezer tozar, olmadı bi sinema yapar, eğer güzel bir oyun varsa tiyatroya giderim. Ya da mutlaka vakit geçirecek herhangi birşey bulurum.
Ben İzmirliyim. İzmirlileri bilirsiniz. Herşeyi sindire sindire yaşarız biz. Hiç birşey aceleye gelmez. Doya doya yaşarız hayatı.. Eh yaşadığınız yer İzmir olunca yapacak birçok şey bulabilirsiniz kendinize. Kordonda oturup bir çay içebilir, Sevinçte oturup biraz tatlı atıştırabilir, İnciraltında denizin ve huzurun tadını çıkarabilirsiniz. İzmirli bugün ne yapsam nereye gitsem diye düşünmez mutlaka bir etkinlik vardır...
İsterseniz İzmirde bu hafta neler var neler yok bir bakalım kısaca.
Sinema
Eğer bu hafta bir filme gidelim diye düşünüyorsanız size tavsiye edebileceğim film Tom Cruise ve Cameron Diaz'ın başrollerini paylaştığı Gece ve Gündüz isimli film. 
Filmin konusuna gelecek olursak yalnız bir kadın olan June, oldukça sıradan bir yaşam sürüyordur. Kız kardeşinin düğünü için hazırlık yapan June, tesadüf eseri bir süper ajan olan Milner ile tanışır. Bu tanışmanın ardında ikili bir dizi maceranın içinde bulur kendini. Onların yaşadıkları bu macera sizleri sıkılmadan izleyeceğiniz güzel ve heyecanlı bir aksiyonun içine çekicek.

Tiyatro
Yok ben sinemaya değil tiyatroya gitmek istiyorsanız da o zaman sizleri Güzelbahçe Amfi Açıkhava Tiyatrosunda Yolumuzu Bulalım adlı oyun bekliyor. Yönetmenliğini Ercüment Balakoğlunun yaptığı oyunun senaryosunu Ali Erdoğan yazmış.  Oyunun konusunu bizzat kendi dillerinden aktarmak istiyorum sizlere. 
Hoş geldiniz sevgili seyirciler
Oyunumuza değer veren siz sayın izleyenler
Ahlayıp oflamadan halimize
Şimdi bir güldürü sunacağız sizlere
Oyun kişilerimiz günlük yaşantımızdan
Dekorumuz sunta ama konumuz insan
Umarım seversiniz kıssadan hisselerimizi
Eğlenin gülün fakat öyle salıvermeyin kendinizi
Düşünüp taşınıp bir oyun kurduk
Oyunumuzun adını YOLUMUZU BULALIM koyduk
Gördük ki kafası çalışan dünya kadar ediyor kar
Çünki günümüzde her şeyin bir yolu var..
Ne güzel anlatmış değilmi. Kendilerine tiyatroyu bizlere sevdirdikleri için ne kadar teşekkür etsek az. Sıkılmadan izleyip hem düşünüp hem güleceğimiz dolu dolu bir iki saat bizi bekliyor diye düşünüorum . Unutmadan 19 temmuzda sahne alıcaklar. Gitmek isteyenlerin şimdiden yerlerini ayırtmaları gerek..

Konser
Olmasa mektubun yazdıkların olmasa
Kim inanır senle ayrıldığımıza
Sanma unutulur kalp ağrısı zamanla
Herşeyi unutarak yaşanır sanma
Neydi bir arada tutan şey ikimizi
Birleştiren neydi ellerimizi
Bırak bana anlatma imkansız sevgimizi
Sevmek birçok şeyi göze almaktır
Olmasa mektubun yazdıkların olmasa
Kim inanır senle ayrıldığımıza
Baksana geçmişe ne çok anıyla yüklü
Nerde o taverna nerde sinema
Harcanmış zamanlar yeniden yaşanmazki
Geç kaldıktan sonra arama boşa! 

Grup Yeni Türkü'nün ne güzel bir şarkısıdır " Olmasa Mektubun". Benim Yeni Türküyü tanıdığım ilk şarkı Telli Turna'dır. Tekerleme gibiydi, belki de o nedenle çok sevdim küçücükken telli telli telli şu telli turna sanmaki yaralı uçmaz bir daha... Daha sonra Süper Baba adlı dizinin jenerik müziği olan Baba Bir Masal Anlat şarkısıyla kalbimdeki yerini garantilemiş oldu Yeni Türkü. Onlar şimdi İzmir de ler. Telli Turnayı Olmasa mektubunu birlikte söyleme vakti.. Konser yeri Güzelbahçe Kahramandere Saat 21:00 

Bu hafta sonu ne yaparsanız yapın sadece mutlu olmak için yapın. Kendiniz için. Neyse bugünlük de bu kadaar.. Barışla Kalın Hoşçakalın...



0 yorum:

Yorum Gönder

Bir kimsenin beni yüzüme karşı medhetmeye hakkı olursa, yüzüme karşı beni tenkid etmeye de hakkı olması lazım
Bu nedenle olumlu yada olumsuz her türlü yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim